İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ATM’den Para Gönderme Nasıl Yapılır?

ATM’den para ve bankacılık hakkındaki her türlü işlemi yapabilirsiniz. Bunun için banka şubesine gitmenize de gerek kalmaz. Makalemizin devamında sizlere ATM’den Para Gönderme Nasıl Yapılır? Bu konu hakkında bilgi vermek istedik.

ATM’ler şubesiz ya da şubeli müşterileri fark etmeden insanlar bankacılık ile ilgili hizmet verebiliyorlar. Bunun içinde kartınızın olup olmaması hiçbir şey değiştirmiyor. İnsanlar bankaların bu hizmetini daha kolay buldukları ve de günün her saatinde işlem yapabildikleri için ATM’leri tercih ediyorlar.  ATM ile yapılan işlemlerde eğer ki bankanın sizin para transferi yapacağınız banka ile anlaşması varsa bu durumda ekstra bir ücret ödemezsiniz. Ancak banka ile ödeme konusunda bir anlaşma söz konusu değilse o zaman işleminiz esnasında sizden para kesecektir.

Bu Haberde İlginizi Çekebilir
Faturalı Hatta Kredi Nedir?
“12 AY VADE İLE 7.000 TL Anında Nasıl Alınır?”

ATM Üzerinden Para Transferi Nasıl Yapılır?

Bu sorunun yanıtını kısaca ve basit adımları kullanarak yanıtlayalım. Banka kartınız yanınızda değilse ya da o bankanın müşterisi değilseniz yanınızda TC kimlik numaranız olması gerekiyor. Eğer ki para transferinizin aynı gün içerisinde karşı tarafa ve hızlı geçmesini istiyorsanız öğle saatlerinden önce işlemi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer ki 17:00’den sonra işlem yaparsanız o zaman EFT saati geçtiğinden dolayı para transferiniz bir sonraki güne kalacaktır.

ATM'den Para Gönderme
ATM’den Para Gönderme

ATM’den Para Havale İşlemi Nasıl Yapılır?

Havale işlemi yapacaksanız katınızı ATM’ye taktıktan sonra para gönderme sekmesine dokunuyorsunuz ve karşınıza banka hesabı seçeneği çıkacak. Burada ister İBAN numarası isterseniz TC Kimlik Numarası ile giriş yapabiliyorsunuz ancak bu bazen bankanın kendi tercihine göre de değişebiliyor. Bilgileri eksiksiz ve doğru olarak doldurmuş olduğunuzdan emin olun. Sonrasında paranızı hazneye koyarak işlemi bitiriyorsunuz.

ATM’den Para EFT İşlemi Nasıl Yapılır?

EFT işleminde ise bu kez başka banka hesabına seçeneğini kullanıyorsunuz. Ve diğer işlemleri aynı şekilde tekrar ediyorsunuz. Bilinmesi gereken şey havale işlemlerinin bankanın kendi arasındaki müşterilerinde EFT’nin ise iki ayrı banka müşterisi arasında yapılabilecek bir işlem olduğudur.

ATM Kartı Yutarsa Ne Yapılmalı?

Bankamatikler hayatımıza konfor ulaştırma konusunda önemli bir yere sahip. Özellikle yüklü miktarları yanında taşımak istemeyenler ya da bankaya yatan maaşlarını çekmek istemeyenler uzun kuyruklar beklemek yerine ya da mesai saatlerinin de dışında bankamatikleri tercih ediyorlar. Bu da onların nakit ihtiyaçları durumunda banka kartıyla hemen ihtiyacını giderebiliyorlar. Ancak bankamatikler her ne kadar hayatımızı kolaylaştırıyor olsa da bazen istemediğimiz zamanlarda kartımızı yutabiliyor. Bu da ilk kez başına gelen birisi için biraz stres yaşamasına neden oluyor. Gelelim başlığımızın yanıtını vermeye.

Bu durumda bankanın yakınındaysanız içeriye direk olarak durumu bildirip kartınızı teslim alabilirsiniz. Ancak bankaya uzak bir mesafedeyseniz o zaman müşteri hizmetlerini aramanız gerekiyor. Müşteri hizmetleri banka kartınızı hemen kullanıma kapatacaktır.

bunun yanı sıra bankaya borcunuz varsa ve idari takibe alınmışsanız banka tarafından kartınıza el konulmuş bloke olmuş olabilir. Bunun için yapacağınız herhangi bir şey yoktur. Takibin sonuçlanmasını beklemelisiniz.

Bankamatikte paranızı çekerken makine arızası olabilir. Bu durumda bankaya durumu bildirmeniz personelin size yardımcı olmasını sağlayacaktır.

Kartınızla ilgili olarak yapacağınız her işlemde mutlaka kartın asıl sahibinin gelmesi gerekir. Aksi takdirde kart sahibinin dışındakilere işlem yapılmaz.

Facebook sayfamızı buradan takip edebilirsiniz.

Bir yorum

  1. Aycup Aycup 2 Ekim 2019

    Bankamatikte paranızı çekerken makine arızası olabilir. Bu durumda bankaya durumu bildirmeniz personelin size yardımcı olmasını sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir