İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pazar günü EFT yapılır mı?

EFT, bankacılık sektörünün en çok kullanılan işlemlerinden birisidir. EFT, bir bankadan farklı bir bankaya yaptığımız para transferlerine verilen addır. Uzun adı ise Elektronik Fon Transferi olarak belirlenmiştir. Ancak, bankalarda yaptığımız tüm işlemlerde olduğu gibi EFT işleminde de bir limit bulunuyor. Göndereceğimiz tutarlarda bazı limitler bulunduğu gibi, EFT işlemi belirli günler ve saatler içinde yapılabiliyor. Bu yazımızda da EFT işlemi yapabileceğiniz günleri ve saatleri aktaracağız. Pazar günleri EFT yapabilir miyim?

Aslına bakarsanız, her gün, her saatte EFT işlemi yapabilirsiniz. Gerek İnternet bankacılığı, gerek ATM’ler, gerekse de mobil bankacılık ürünlerinden birini tercih ederek anında EFT işlemi yapabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, paranın karşı tarafa ulaşacağı zaman dilimidir. Yani, siz EFT’yi yapmış olsanız bile, göndermiş olduğunuz para karşı tarafın eline EFT saatleri içinde ulaşacaktır.

Pazar günü EFT yapabilirsiniz. Ancak EFT işlemi ardından paranın hala hesabınızda durduğunu göreceksiniz. Bu demek oluyor ki, EFT işlemi kayıt altına alındı ancak henüz karşı tarafa ulaşmadı. EFT işlemi sırasında da zaten karşınıza bu gibi bir uyarı ekranı çıkacaktır. Pazar günleri yapmış olduğunuz EFT ilk işlem günü olan Pazartesi günü karşı tarafın hesabına yansıyacak, para transferi işlemi de tamamlanmış olacaktır.

Bu haberimizi de İlginizi Çekebilir
Hafta Sonu Havale Yapılır mı?

EFT Ne Zaman Hesaba Geçer?

Her gün, her saat EFT yapabileceğinizi yazımızın ilk bölümlerinde aktarmıştık. Her gün EFT yapabiliyor olmanız, bu transfer işleminin tamamlandığı anlamına gelmiyor. EFT işlemleri, siz EFT saatleri dışında işlem yaptığınız için ilk işlem gününe kadar askıda tutuluyor.

Pazar günü yapılan EFT ne zaman hesaba geçer diyorsanız, bunun cevabı takip eden ilk işlem günü olacaktır. Yalnızca pazar günü olarak düşünmezsek de, işlem saatleri dışında yaptığınız tüm para transferleri, ilk işlem günü karşı tarafın hesabına yansıyacaktır. Bankaların belirlemiş olduğu EFT saatlerinin dışında kalan her işlem, bir sonraki işlem gününde mesai başlangıcında alıcıya ulaştırılacaktır.

Ancak burada dikkat etmeniz gereken durumlardan birisi de, tatil günleridir. Eğer yapmış olduğunuz para transferi işlemi resmi tatil günlerinden birine denk geliyorsa, yine de para transferi işlemi gerçekleşmeyecek ve para askıda bekletilecektir. Eğer mesai saatleri dışında bir para transferi işlemi gerçekleştiriyorsanız bu gibi durumlara dikkat etmeli, EFT gönderimi yaparken bankanın uyarı ekranlarını da takip etmelisiniz.

EFT Nasıl İptal Edilir?

EFT yaygın olarak kullanıldığı için hatalar da beraberinde geliyor. Bazen yanlış kişiye veya yanlış bir IBAN numarasına EFT yapabiliyoruz. EFT yaptıktan sonra da dekontlarımız üzerinde EFT Sorgu Numarası / EFT Referans Numarası adı altında bir numara bulunur. Bu numaraların her ihtimale karşı not edilmesi önemlidir. Peki yanlış yapılan EFT Nasıl İptal Edilir? EFT işlemi iptal edilir mi? Bu yazımızda size EFT işleminin nasıl iptal edileceğini anlatacağız. EFT Nasıl İptal Edilir?

Bankalar arasında yapacağımız para transferlerinde EFT işlemini kullanırız. EFT işlemini yanlış yaptığınız durumlarda, EFT’yi iptal etmek için bazı işlemler mevcut. Müşteriler, eğer yanlış ve hatalı bir EFT işlemi yaptılarsa bunu iptal etmek isteyebilirler. Ancak bu iptal işlemini yapabilmeniz için EFT işleminin Banka Genel Müdürlüğü tarafından henüz onaylanmamış olması gerekiyor.

Eğer internet bankacılığı kullanıyorsanız EFT yaptığınız menü gibi bekleyen para transferleri alanında onaylanmamış olan EFT emirlerinizi görebilirsiniz. Yanlış olduğunuz EFT işlemi eğer karşı tarafa henüz ulaşmadıysa direk olarak iptal edebilirsiniz.

Facebook Sayfamızı buradan takip edebilirsiniz.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Jojobet - Vbet giriş -