İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kredi Borcu 3 Ay Ödenmezse Ne Olur?

Kredi borçları her zaman önem gerektirir. Zira her banka kredi verdiği kişiden parasını tahsil edecektir. Kredi borcu ödemeleri ödeme planına göre yapılır. Ancak; gecikmeler sorunların başlaması anlamına gelmektedir. Bu noktada; kişinin kredi çekmek istediği andan itibaren bütçesini ayarlamalı ve ödemelerini nasıl yapabileceğini hesaplaması gerekir. kredi borcu 3 ay ödenmezse ne olur? Konusuna değinmek gerekir.

Çekilecek miktara göre ödeme miktarları belirlenir. Bu nedenle; kredi ne kadar yüksek olursa ödemeler de o kadar yüksek olacaktır. Kişinin, ihtiyaçlarına göre kredi çekmesi elbette büyük önem taşır. Ancak; ödemesinde zorlanılacak miktarlara imza atmak da büyük riskler içerir. Bütçeye uygun ve her ay ödeme yapılırken zorluk yaşanmayacak miktarlar önemsenmelidir. Böylece; kredi borcu ödeyememe sorunu ortadan kalkar. Aksi takdirde kredi borcu ödenemez ve bunun sonucunda pek çok sorun yaşanır.

Kredi Borcu Ne Zaman Avukatlık Olur?

Birbirini izleyen en az iki taksit ödenmemesi halinde banka tüketicilere doksan gün süre tanır. Bu bankanın müşterilerine ödeme yapmaları için tanıdığı ek süredir. Eğer bu ek süre içinde kişi, borç ödemesi yapmazsa tüm insiyatif bankanın elinde olur. Banka bu sürenin aşılması durumunda yasal süreci başlatır. Yasal sürecin başlaması kişi için çok daha fazla sorun demektir. Bu gibi sıkıntılı durumların yaşanmaması için ödemelere özen gösterilmesi gerekir. Kredi çekileceği zaman iyi düşünüp sağlıklı kararlar alınması yararlı olacaktır.

Hukuki Sürecin Başlaması Ne Demek?

Borç ödenmez ya da borç için yapılandırmaya gidilmezse mevcut kredi borcu, avukata ya da varlık şirketlerine devredilir. Bu devir işlemiyle birlikte yasal süreç başlamış olur. Yasal takiple beraber birçok işlem de devreye girer. Öncelikle; kişi artık Merkez Bankası Kara Listesine girmiş olur. Bu da kişinin kredi sicilinin bozulması anlamına gelmektedir. Kara listede yer alan kişilerin bankalarla olan tüm ilişkileri aksar.

Kredi Borcu 3 Ay Ödenmezse Ne Olur?
Kredi Borcu 3 Ay Ödenmezse Ne Olur?

Beş yıl süresince kişi, hiçbir şekilde kredi alamaz. Söz gelimi; kara listede yer alan bir kişi, kredi kartı başvurusunda da bulunamaz. Bulunursa da talebi kabul görmez. Mahkeme kararı doğrultusunda banka hesapları bloke edilir. Bu durum da kişi için oldukça olumsuz bir durumdur. Maaşın belli bir kısmına el konulur ya da icra takibi başlatılır. Bunu izleyen işlemler devreye girer. Özetle; hukuki sürecin başlaması bir dizi işlemi içerir. Kişinin, uğraşması gereken birçok sorunu olacak anlamına gelir.

Kredi Borcu Ödenmezse Faiz Uygulanır mı?

Yasal takip süreci dâhil olmak üzere kredi ve aynı zamanda kredi kartının geç ödemelerinden dolayı hesaplanan gecikme faizi üzerine faiz uygulanmamaktadır. Faiz, yalnızca ana para üzerinden hesaplanmaktadır.

Ödenmeyen Kredi Borçları İçin Bankayla Anlaşma Yoluna Gidilir mi?

Kredi ödemelerinin gecikmelerinde bankayla anlaşma yoluna gidilmesi bir diğer deyişle diğer ödeme seçeneklerinde uzlaşılması oldukça zordur. Bunun en büyük neden; kredi borcu ödemelerinde yaşanan gecikmeler kişini kredi notunu düşürür. Kişinin kredi notunun düşmesi durumunda bankaların kişiye olan güvenleri de azalmaktadır. Dolayısıyla banka insiyatifi kendi elinde tutmaktadırlar. Tüm bu bilgiler ışığında; kişinin kredi borcu ödemelerinin aksayacağını anladığı an harekete geçmesidir. Kredi borcu ödemelerinin aksayacağı durumlarda banka ile kredi borcunun ödeme planı üzerinde anlaşma yoluna gidilmelidir. Böyle durumlarda farklı ödeme planı için bankadan yardım alınabilir. Böylece, olası gecikmelerin de önüne geçilmiş olur.

Bu Haberde İlginizi Çekebilir
Kredi Borcu Ödenmedi. Hapis Yatar mıyım?

Kredi Borcumu Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım?

Birçok kişi bu sorunla karşı karşıyadır. Bu sorunlarla karşılaşmamak için düzenli ödeme yapılması gereklidir. Düzenli ödeme için ise taksitlerin zamanında yatması önemlidir. Eğer ödeme yapılamayacaksa hemen bankayla iletişime geçilip ödeme planı üzerine destek istenebilir.

Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Konut kredisi borcu ödenmezse; banka tapunun üzerine koyduğu ipotek hakkını kullanarak konutu satarak alacağını tahsil eder. Eğer; konut satıldığında konutun bedeli kredi borcuna yeterliyse borç kapanır. Ancak; bu bedel kredi borcunu kapamaya yetmezse banka alacak takibine devam eder.

Taşıt kredisi en sık tercih edilen kredi türlerinden biridir. Taşıt kredisi ödenmezse; banka aracın ruhsatı üzerine rehin koyar. Bir adım sonrasında bir başka deyişle; araç kredisi borcu ödemesi yapılmıyorsa o halde banka araca el koyar.

İcra da ödenmeyen kredi borçları için en sık rastlanan durumlardandır. Bankalar, kredi borcunu tahsil edemediklerinde maaşa haciz yoluyla alacaklarını tahsil ederler.

Twitter hesabımızı buradan ziyaret edebilirsiniz.

Bir yorum

  1. fatih fatih 16 Mayıs 2020

    Faiz binecektir büyük ihtimalle krediye hiç bulaşmayın derim..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir